Vpisi novih članov

Karate klub Nestor znova vabi vse, ki bi radi spoznali borilno veščino karate, da se nam pridružite.


Vpisi potekajo v času rednih treningov, v telovadnici OŠ Griže.

Treningi so primerni za starost od petih let naprej, zgornje omejitve ni! Zaželeno je le, da najmlajši člani že razumejo odnos učitelj – učenec in razumejo in spoštujejo trenerja kot avtoriteto.

Trenirali vas bodo izkušeni trenerji z Damirjem Vrbaničem na čelu, ki je bil letos s strani IO KZS izbran za selektorja članske reprezentance za obdobje štirih let.

Damir je dipl. trener karateja, dolgoletni državni reprezentant, večkratni državni prvak in nosilec srebrne medalje iz članskega evropskega prvenstva. Damir vrbanič je že v letih 2004, 2005 in 2006 deloval kot trener mladinske moške reprezentance, med leti 2010 in 2014 pa kot selektor in trener moške članske reprezentance. Pod njegovim vodstvom je moška karate reprezentanca osvojila 3. mesto ekipno na članskem evropskem prvenstvu na Madžarskem v maju 2013.

Shotokan karate, katerega treniramo v Karate klubu Nestor, je ne kontaktna borilna veščina (udarci se samo nakazujejo), kjer se trenirata obramba in napad. Poudarek je tako na obrambi, pri napadu pa na kontroli udarca – zmožnosti ustaviti roko ali nogo milimeter od nasprotnika in s tem ohraniti moč in hitrost udarca.

Treningi so razdeljeni na štiri vadbene skupine: začetniškanadaljevalnatekmovalna in rekreativna. V začetno in rekreativno skupino razvrstimo vse nove člane, ki imajo voljo spoznati načine obvladovanja telesa in duha. Nadaljevalna skupina je namenjena članom, ki imajo za sabo že kakšno leto ali več treninga. V tekmovalni skupini pa so člani, ki bi radi znanje karateja preizkusili tudi na kakšni tekmi. Tekmovanje seveda ni pogoj za vadbo.

V spodnjem videu si lahko pogledate predstavitveni video o 10 letih delovanja našega kluba.

Kot verjetno že veste, bo karate vključen v program olimpijskih iger v Tokiu leta 2020. S tem so se uresničile dolgoletne želje in sanje milijone karateistov po vsem svetu. Karate, ki nedvomno sodi med tri najbolj razširjene borilne športe na svetu, se je dolgo boril za sprejem v olimpijsko družino. Pot k olimpijskemu statusu si je končno priboril na Japonskem, od koder tudi izvira. KARATE je postal novi olimpijski šport.

Comments are closed.