10 let Karate kluba Nestor

10 let je dolga doba, v primeru našega karate kluba pa se zdi, kot da smo včeraj odprli vrata novoustanovljenega karate kluba Nestor. Zgodbo o uspehu smo pričeli tlakovati leta 2006, ko smo pričeli z delovanjem kluba v prostorih stare OŠ v Grižah.

Klubu so se pridružili tekmovalci, ki so karate trenirali že v Karate klubu Žalec, poleg tega pa smo pripravili vpis novih članov in upali na najboljše. Razmeroma kmalu smo se udeležili tudi prvega tekmovanja in dosegli prve tekmovalne uspehe.  Zaradi administrativnih postopkov smo v začetku tekmovali za karate klub Radvanje, kateri nam je nesebično priskočil na pomoč in začasno registriral naše tekmovalce. V naslednjih letih se je klubu pridružilo še nekaj članov, ki so karate trenirali že prej v drugih sredinah in so si želeli tekmovalnih uspehov.

V klubu vsako leto pripravimo vpis novih članov in tako skrbimo za podmladek in rast ter razvoj kluba. Dvakrat v letu izvedemo izpite za višje pasove, kjer preverimo nivo znanja naših članov. Poleg tega skrbimo, da se naši trenerji konstantno izobražujejo in opravljajo zahtevane preizkuse s strani karate zveze Slovenije. Obenem ne pozabimo tudi na to, da karate ni samo učenje ampak mora biti tudi zabavno. Zato se ob zaključku šolskega leta družimo na pikniku, poleti ne pozabimo na karate na karate kampu, jeseni se novi člani spoznajo z ostalimi člani na kostanjevem pikniku, konec leta pa nazdravimo odhajajočemu letu na novoletni zabavi.

V vmesnem času smo se tudi začasno preselili iz osnovne šole Griže, katero so gradili na novo, v prostore fitnes centra Olympus v Žalec. Lokacija nam je bila všeč, vendar nam je kmalu postala premajhna, zato smo komaj dočakali otvoritev nove osnovne šole v Grižah, kamor smo se vrnili po treh letih »izgnanstva«. Naučili smo se tudi, kako se organizira in izpelje tekma za državno prvenstvo. In naučili smo se tako dobro, da smo kadetsko, mladinsko in U21 državno prvenstvo organizirali v sodelovanju s KZS kar nekaj let zapored. Ob tej priložnosti bi se radi še enkrat zahvalili vsem članom in staršem za pomoč pri organizaciji teh tekem.

V teh preteklih letih smo doživeli marsikaj, od velikega veselja do bridkega razočaranja, ko smo pričakovali manj in potem dobili več ter obratno. Udeležili smo se 172 tekem tako na domačih tleh kot v tujini, od šolske lige do evropskih in svetovnih prvenstev, kjer smo osvojili več kot 700 medalj. V vseh teh letih so člani našega kluba redno osvajali naslove državnih prvakov (leto 2012 – 11 medalj na DP  od tega 6 državnih prvakov),prav tako smo bili uspešni na ekipnih tekmah na državnih prvenstvih, naše punce so postale državne prvakinje tudi v katah ekipno, iz mednarodnih turnirjev nikoli nismo prišli praznih rok, prav tako pa je naš klub vedno prispeval najmanj enega tekmovalca, ki je zastopal barve Slovenije na evropskih ali svetovnih prvenstvih. V mlajših kategorijah so člani reprezentance in udeleženci EP ali SP najmanj 3 do 4-je naši člani.

V soboto, 21.1.2017 smo ustrezno proslavili naš prvi jubilej. V dvorani kulturnega doma Griže smo predstavili zgodovino kluba, izpostavili pomembnejše dogodke in pripravili demonstracijo karateja. Ob tej priložnosti sta nas obiskala župan Občine Žalec g. Janko Kos in predsednik Karate zveze Slovenije g. Igor Zelinka, ki sta članom karate kluba podelila priznanja za pretekle uspehe. Župan občine Žalec g. Janko Kos je zbranim namenil vzpodbudne besede ter predsedniku kluba Damirju Vrbaniču podelil darilo Občine Žalec.

 

 

Comments are closed.