Lina v reprezentančnih barvah na K1 Thermana World Cup 2016

Laško bo 12. in 13. marca gostilo najboljše karateiste sveta na svetovnem pokalu v karateju za članice in člane. Nastopilo bo 522 tekmovalk in tekmovalcev iz kar 40 držav sveta.

linaTekmovala bo tudi Lina Pušnik, članica KK Nestor, tekmovala pa bo za reprezentanco Slovenije. Držimo pesti za čimboljši uspeh!

Tekmovanje za WKF svetovni pokal serije Karate1, ki poteka samo v članski kategoriji, se po letu premora vrača v športno dvorano Tri lilije v Laško. Letošnji dogodek bo rekorden, saj je prijavljenih kar 522 nastopajočih iz 40 držav sveta. Slovenske barve bo zastopalo natanko 30 karateistk in karateistov, med njimi prav vsi reprezentančni kandidati za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo meseca maja v Franciji. Slovenci se lahko pohvalimo s tremi osvojenimi medaljami na preteklih svetovnih pokalih v Laškem, in sicer zlato Filipa Španbauerja, srebrno Harisa Jahića in bronasto Juša Markača. Organizatorji verjamejo v trend osvajanja medalj na domačih tleh.

»Karate1 World cup – Thermana Slovenia ostaja največji dogodek v zgodovini slovenskega karateja – tako z vidika izvedbe tekmovanja in njegove promocije kot s stališča zanimanja javnosti za ta dogodek,« je povedal predsednik Karate zveze Slovenije dr. Igor Zelinka in dodal: »Ne pozabimo, da je Karate zveza Slovenije (KZS) nacionalna panožna športna zveza, ki je uradno priznana s strani Olimpijskega komiteja – Združenja športnih zvez Slovenije (OKS) in zastopa karate šport v Sloveniji. KZS je članica Evropske karate zveze (EKF) in Svetovne karate zveze (WKF), ki jo kot uradno zastopnico karate športa priznava Mednarodni olimpijski komite (MOK)«.

V soboto, 12. marca, se bodo za medalje potegovali v katah posamezno in športnih borbah, in sicer ženske do 61 kg, do 68 kg in nad 68 kg ter moški do 75 kg, do 84 kg in nad 84 kg. Finalni nastopi se bodo predvidoma začeli ob 18. uri. Dan kasneje pa ženske v športnih borbah do 50 kg in do 55 kg ter moški do 60 kg in do 67 kg. Za zaključek se bodo reprezentance pomerile še v športnih borbah ekipno.

Vabljeni v Laško!

Več na: http://slovenia-open.si/

Comments are closed.