Vpisi novih članov

Karate klub Nestor znova vabi vse, ki bi radi spoznali borilno veščino karate, da se nam pridružite. Vpisi potekajo v času rednih treningov v telovadnici OŠ Griže. Treningi so primerni za starost od petih let naprej, zgornje omejitve ni! Zaželeno je le, da najmlajši člani že razumejo odnos učitelj – učenec in znajo to spoštovati.

Shotokan karate, katerega treniramo v Karate klubu Nestor, je ne kontaktna borilna veščina (udarci se samo nakazujejo), kjer se trenirata obramba in napad. Poudarek je tako na obrambi, pri napadu pa na kontroli udarca – zmožnosti ustaviti roko ali nogo milimeter od nasprotnika in s tem ohraniti moč in hitrost udarca.

Treningi so razdeljeni na štiri vadbene skupine: začetniška, nadaljevalna, tekmovalna in rekreativna. V začetno in rekreativno skupino razvrstimo vse nove člane, ki imajo voljo spoznati načine obvladovanja telesa in duha. Nadaljevalna skupina je namenjena članom, ki imajo za sabo že kakšno leto ali več treninga. V tekmovalni skupini pa so člani, ki bi radi znanje karateja preizkusili tudi na kakšni tekmi. Tekmovanje seveda ni pogoj za vadbo.

Trenirali vas bodo:

DAMIR VRBANIČ – 5. DAN, dipl. trener karateja, dolgoletni državni reprezentant, večkratni državni prvak in nosilec srebrne medalje iz članskega evropskega prvenstva. Damir vrbanič je v letih 2004, 2005 in 2006 deloval kot trener mladinske moške reprezentance, med leti 2010 in 2014 pa kot selektor in trener moške članske reprezentance. Pod njegovim vodstvom je moška karate reprezentanca osvojila 3. mesto ekipno na članskem evropskem prvenstvu na Madžarskem v maju 2013.

MATJAŽ ŠUSTER – 4. DAN, vaditelj karateja, večkratni državni prvak ter nosilec medalj evropskih prvenstev. Med leti 2013 in 2014 je bil pomočnik trenerja moške karate reprezentance. Pod njegovim vodstvom je Slovenija osvojila bronasto medaljo v kategoriji borbe moški -84 kg na Sredozemskih igrah v Turčiji 2013.

UROŠ GOLIČ – 3. DAN, vaditelj karateja, podpredsednik tekmovalne komisije pri Karate zvezi Slovenije, nosilec medalj iz državnih in drugih prvenstev

ROK PADER – 3. DAN, vaditelj karateja, pedagoški delavec, nosilec medalj iz državnih in drugih prvenstev.

VABLJENI!

Comments are closed.