Lina na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu

Med 19. in 22. junijem je v kraju Bar v Črni Gori potekalo 9. univerzitetno študentsko prvenstvo. Med tekmovalci, ki so odpotovali na tekmovanje, je bila tudi članica našega kluba, Lina Pušnik.

Lina je drugi dan tekmovanja v kategoriji članice -68 kg prvo kolo premagala predstavnico Turčije (1:0), v drugem kolu bila boljša od poljakinje (2:0), v tretjem kolu pa je morala premič priznati francoski tekmovalki (0:1). Žal pa se Francozinja ni uvrstila v finale in tako je Lina končala s tekmovanjem v posameznem delu.

Tretji dan tekmovanja so se na tatamiju odvijali ekipni boji. Žensko ekipo so sestavljale Tjaša Ristič, Anja Godnič in Lina Pušnik. V prvem kolo so bile proste in čakale zmagovalke med Mehiko in Hrvaško. V drugem kolo so z 2:0 premagale Hrvaško. V tretjem kolu so jih čakale močne Japonke. Tu so naše tekmovalke morale priznati premoč in tako upale na repasaž. V polfinalu so Japonke premagale Slovaško in tako so se naše punce uvrstile v repasažne boje. Tu so se v prvi borbi pomerile s Srbijo, vendar se ni izteklo vse po načrtih in punce so se morale zadovoljiti s končnim 7. mestom.

Čestitamo jim za borbenost!

Comments are closed.