15. mednarodno prvenstvo Budimpešte in skupni trening

V petek, 16. 11. 2012 se je mladinska in kadetska reprezentanca Slovenije odpravila na dvodnevni turnir v prestolnico Madžarske. Prav tako pa smo imeli na isti dan, v domačem kraju, v Grižah, skupni trening vseh skupin.

Udeleženci prvenstva so prihajali kar iz 11-ih držav. Pod slovenskim grbom sta nastopala tudi naša kadetinja Neja Rom Zupanc ter mladinec Jernej Blatnik. Jernej je osvojil bronasto odličje, medtem ko je Neja zasedla nehvaležno peto mesto.
Po besedah njunega reprezentančnega trenerja sta imela oba tekmovalca po tri borbe, katere sta dobra speljala, navkljub rezultatu. Mi vsi držimo pesti, da bosta oba, tako Neja kot Jernej uspešno nadaljevala svojo karatejsko pot.

Prav tako pa smo imeli na isti dan, v domačem kraju, v Grižah, skupni trening vseh skupin. Čeprav niso bili prisotni vsi vadeči, je trening dosegel svoj namen. Sprva so vsi vadili skupaj, nato smo se ločili po skupinah. A mlajše skupine se niso mogle ravno zbrati, saj so občudovale tekmovalce in njihov način vadbe.
Trenerji so bili soglasni, daje potrebno takšna druženja prakticirati večkrat, saj se le tako vadeči spoznajo med seboj v kimonih ter vidijo, kaj lahko dosežejo s pridnim delom in vztrajnostjo.

Comments are closed.