Odprto prvenstvo Hrvaške v karateju

V soboto, 29.9.2012 je v Rijeki, v Športnem centru Zamet potekalo že 12 odprto prvenstvo Hrvaške v karateju. Zaradi bližajočega se svetovnega prvenstva za člane v Parizu konec novembra letos, je tekma v Rijeki pomenila mnogo reprezentancam, tudi izbirno tekmo za svetovno prvenstvo. Posledica je bila zelo močna tekma z udeležbo nekaterih najbolj zvenečih imen svetovnega karateja.

Tudi člani karate kluba Nestor smo se udeležili te tekme, saj imamo tudi mi v svojih vrstah kanditate za nastop na svetovnem prvenstvu. Barve Nestor-ja so zastopali: Neja Rom Zupanc, Nel Lončar, Lina Pušnik in Sebastian Kantužer.

Odličen dosežek je uspel Lini Pušnik, ki je v kategoriji mlajših članic +60kg osvojila bronasto medaljo. Prav tako nas je z osvojenim 5.mestom v kategoriji kadetov -70kg razveselil Nel Lončar.

Tekma v Rijeki je bila zelo močna, tako v pogledu kakovosti kot številčne udeležbe karateistov iz celotne Evrope. Kot takšna je služila za dober pregled nad trenutno formo naših tekmovalcev. Z rezultati smo zadovoljni ter z optimizmom zremo naprej.

Comments are closed.