Ekipno državno prvenstvo 2012

Karate zveza Slovenije je s pomočjo tehničnega organizatorja Karate kluba Polzela organizirala v nedeljo 3. junija v športni dvorani na Polzeli Državno prvenstvo v ekipnih katah in ekipnih borbah za vse starostne kategorije.’,’

Ekipno državno prvenstvo je bila zadnja tekma v sezoni 2011/2012, zatorej nikakor ni mogla biti izvedena brez Nestorjevcev. Karate klub Nestor je sestavil 5 svojih ekip, nekaj tekmovalcev pa posodil drugim klubom za nastope v ekipnih borbah.

Ekipa starejših deklic v postavi Ema Gračner Kovačec, Kiti Smiljan in Maja Stare se je okitila z naslovom državnih prvakinj. Lucija Rojnik, Anemarie Ločičnik in Lina Pušnik so postale kar dvakratne ekipne državne prvakinje in sicer v kategoriji mlajših članic in kategoriji članic.

Starejši dečki Tim Dvorjak, Gal Dvorjak, Matej Žgank in Tilen Kajtna so v močni konkurenci osvojili 2. mesto. Prav tako so Tilen Smiljan, Matjaž Metelko in Matic Potočnik postali državni vice prvaki v kategoriji mlajših članov.

Jernej Blatnik je nastopil za ekipo mladincev KK Polzela in osvojil naslov državnega prvaka, Neja Rom Zupanc je tekmovala v kategoriji kadetinj za KK Radvanje in postala vice prvakinja Slovenije, Sebastian Kantužer je v kategoriji članov pomagal ekipi KK Tiger Velenje ter prav tako osvojil naslov vice prvaka Slovenije, Nel Lončar pa je v kategoriji kadetov zastopal KK Polzela in si prislužil bronasto odličje.

Prav tako je karate klub Nestor osvojil skupno 3. mesto po številu osvojenih medalj med 33 klubi, ki so nastopili na državnem prvenstvu.

Zavidanja vreden dosežek!  ČESTITKE vsem Nestorjevcem !!

Comments are closed.