Državno prvenstvo za člane in veterane za leto 2012

V soboto, 18. 2. 2012, je karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem karate klubom Žalec organizirala v Športni dvorani v Žalcu, državno prvenstvo za člane in članice za leto 2012.
Na tekmovanju so nastopili tudi člani karate kluba Nestor. V tej najvišji starostni kategoriji so barve kluba zastopali Lina Pušnik, Tilen Smiljan, Matjaž Metelko, Matic Potočnik in Sebastian Kantužer.

Največji uspeh je dosegla Lina Pušnik, ki je postala državna prvakinja za leto 2012 v kategoriji članic -68 kg.

Takoj za njo je velik uspeh požel tudi Sebastian Kantužer, ki je postal viceprvak Slovenije v kategoriji članov -67 kg.

Zelo lep dosežek je uspel tudi Maticu Potočniku in Matjažu Metelku. Tako Matic v kategoriji članov -67 kg, kot Matjaž v kategoriji članov +84 kg sta osvojila bronasto odličje.

Enkraten je tudi pogled na statistiko osvojenih medalj na tem članskem državnem prvenstvu. Med 31 klubi, katerih tekmovalci so nastopili v borbah in katah, je karate klub Nestor zasedel odlično 2. mesto glede na osvojene medalje.

To prvenstvo je karate zveza Slovenije izkoristila tudi za podelitev priznanj najboljšim karateistom za leto 2011. Tudi podelitev teh priznanj ni potekala brez članov karate kluba Nestor. Tako je Lina Pušnik prejela priznanje za najboljšo karateistko v letu 2011 v kategoriji mlajših članic ter priznanje za drugo mesto v kategoriji članic, Sebastian Kantužer pa je prejel priznanje za drugo mesto v skupnem seštevku za leto 2011 v kategoriji mlajših članov.

Čestitamo tako dobitnikom medalj na Državnem prvenstvu, kot tudi Lini in Sebastianu za priznanje za leto 2011 !!

Le tako naprej dekleta in fantje!

Comments are closed.