2. mesto Jerneja Blatnika na »Grand Prix Croatia 2012«

V soboto, 21.1.2012 je v Samoboru na Hrvaškem potekal že 21. GRAND PRIX CROATIA mednarodni turnir v karateju. Zaradi prihajajočega evropskega mladinskega prvenstva je bil letošnji turnir zelo kvaliteten, kar kaže udeležba 1315-ih tekmovalcev iz 18-ih držav.

Tudi Nestorjevci smo se udeležili tega turnirja, predvsem zaradi izjemno močne konkurence in da smo preverili, kako se obnesejo nova sodniška pravila v praksi.

Barve kluba so branili Neja Rom Zupanc, Nel Lončar, Jernej Blatnik, Tilen Smiljan, Matjaž Metelko, Lina Pušnik in Matic Potočnik.
Odlična predstava je uspela Jerneju, v kategoriji mladincev do 68 kg. Jenej je suvereno premagoval nasprotnike po vrstnem redu – v prvem krogu predstavnika Hrvaške, nato reprezentanta Bosne in Hercegovine, sledil mu je reprezentant Madžarske, nato pa še reprezentant Hrvaške. V finalu se je pomeril z reprezentantom Ukrajine in po ogorčenem boju izgubil borbo. Na koncu je Jernej osvojil izjemno 2. mesto v svoji kategoriji.

Tudi vsi ostali tekmovalci karate kluba Nestor so prikazali dobre borbe, žal pa jim je v zaključku borb zmanjkalo malo športne sreče za vidnejši rezultat.

Glede na zelo močno konkurenco smo v klubu zelo ponosni na vse naše tekmovalce, saj so vsi dokazali da se lahko merijo z evropsko elito. Vsaj polovica udeležencev turnirja v Samoboru bo zastopalo svoje države na prihajajočem mladinskem evropskem prvenstvu v Azerbajdžanu, med njimi bosta tudi člana KK Nestor Lina Pušnik in Matic Potočnik. Tako da z nestrpnostjo pričakujemo drugi vikend v februarju, ko bosta stopila na tatami v Azerbajdžanu.

Comments are closed.