9. mednarodni pokal Žalca

V soboto, 5. 3. 2011 je v šolski telovadnici v Žalcu potekal, že devetič zapored, Mednarodni pokal pod okriljem Karate kluba Žalec. Nastopali so tekmovalci iz Slovenije, Kosova, Italije, Hrvaške ter Avstrije. Tudi predstavniki Nestorja smo bili prisotni, in sicer z ekipo 13 tekmovalcev. Osvojili smo tri zlate, eno srebrno ter dve bronasti medalji.

S prepričljivimi zmagami so posegli po najvišjih mestih Neja Rom Zupanc v kategoriji starejših deklic +50 kg, Tilen Kajtna v kategoriji starejših dečkov do 50 kg, ter član Sebastijan Kantužer v kategoriji do 68 kilogramov.

Emi Gračner Kovačec je zmanjkala pika na i, da bi dobila zlato medaljo. Zadovoljiti se je morala z drugim mestom pri starejših deklicah.

Mladinca Luka Pernoušek in Jernej Blatnik sta vsak v svoji kategoriji osvojila bronasto odličje.

Za tretje mesto sta se borila tudi član Jernej Škoflek ter mladinec Tilen Smiljan, vendar sta morala priznati premoč nasprotnikov in se zadovoljiti s petim mestom.

Mlajši deček Žan Kostanjšek, starejši deček Matej Žgank, kadet Nel Lončar in mladinca Matjaž Metelko ter Mitja Savinek niso dosegli vidnejših uvrstitev, ampak so po besedah trenerjev vsi prikazali lepe boje.

Nestorjevci smo zopet pokazali, da se trdo delo obrestuje. Naši tekmovalci napredujejo iz tekme v tekmo.

Le tako naprej!

Comments are closed.