11. Thermana SLO OPEN

12. in 13. marca je v organizaciji Karate zveze Slovenije in ob pomoči tehničnih organizatorjev Karate kluba Polzela, Ichi-Ban Laško ter ob pomoči članov in vodstva Karate kluba Trbovlje, v Laškem v dvorani Tri lilije potekal najmočnejši mednarodni turnir doslej, 11. odprto prvenstvo Slovenije, Thermana SLO OPEN.

Sodelovalo je 650 tekmovalcev s 700 nastopi iz 80 klubov iz 12 držav: Avstrije, Nemčije, Madžarske, Slovaške, Hrvaške, Švice, Srbije, Črne Gore, Bosne, Italije, Romunije in Slovenije. Na turnirju je sodelovalo kar osem nacionalnih karate zvez.

Na tekmovanju so nastopali dobitniki kolajn z 20. članskega svetovnega prvenstva v Beogradu in nosilci kolajn z 38. mladinskega in kadetskega evropskega prvenstva ter 3. prvenstva v karateju do 21 let v Novem Sadu. Med udeleženci so bili tudi aktualni ekipni svetovni prvaki, ter dva svetovna prvaka v posameznih kategorijah.
Že zaradi same kakovosti tekmovanja je bila udeležba Karate kluba Nestor obvezna. V soboto so barve kluba zastopali: Ema Gračner Kovačec, Neja Rom Zupanc, Matej Žgank, Tilen Kajtna, Nel Lončar, Špela Korošec, Jernej Blatnik, Matjaž Metelko in Tilen Smiljan. V zelo močni konkurenci so prikazali dobre nastope, Neji pa je uspelo osvojiti 3. mesto v kategoriji deklic 12-13 let, + 50 kg.

V nedeljo so se odvijali boji v starostnih kategorijah nad 18 let. Nedeljske tekme se je udeležil tudi član Karate kluba Nestor Sebastian Kantužer. Tokrat je nastopal kot reprezentant Slovenije v kategoriji mlajših članov do 68 kg in v kategoriji članov do 67 kg. Sebastian je pokazal odlično pripravljenost ter osvojil 2. mesto v kategoriji mlajših članov in 3. mesto v kategoriji članov. Rezultat vreden vsega spoštovanja in vse čestitke Sebastianu za ta uspeh!

Omeniti pa velja tudi ekipo Slovenije, ki je pod vodstvom trenerja reprezentance Slovenije Damirja Vrbaniča, klonila šele v finalu proti aktualnim svetovnim prvakom Srbom.

Comments are closed.