38. mednarodni turnir »Trbovlje 2010«

V soboto, 18. 12. 2010 smo se odpravili še na zadnje tekmovanje v letošnjem koledarskem letu. Pred nami je bil še eden najmočnejših in najstarejših karate turnirjev v Evropi – Mednarodni turnir »Trbovlje 2010«. Tekmovanja se je letos udeležilo 549 tekmovalcev iz 15-ih držav. Predvsem je bila konkurenca močna v kategoriji kadetov in mladincev, saj se večina državnih reprezentanc pripravlja na prihajajoče Evropsko mladinsko prvenstvo v Novem Sadu.

Kot je že kar nekako običaj za ta turnir, nas je tudi letos narava pošteno presenetila in nam kar malo otežila pot v Trbovlje. Vendar se člani karate kluba Nestor nismo dali in navkljub močnemu sneženju veselo krenili čez hrib v Trbovlje.

V močni konkurenci nam je uspelo doseči izvrstne rezultate. Neja Rom Zupanc je v kategoriji deklic 12-13 let, + 50 kg osvojila drugo mesto. V kategoriji dečkov 10-11 let, -43 kg je Matej Žgank dosegel drugo mesto. Tilen Kajtna je v kategoriji dečkov 10-11 let, +43 kg še enkrat več dokazal, da je letos nepremagljiv in osvojil prvo mesto. Nel Lončar je v kategoriji dečkov 12-13 let, -55 kg moral priznati premoč le nasprotniku v finalu in dosegel drugo mesto. Sebastian Kantužer pa je pri članih v kategoriji -67 kg, dokazal da je v dobri formi pred evropskim mladinskim prvenstvom in osvojil zlato medaljo.

Uspehi na mednarodnem turnirju v Trbovljah so kot »jagoda na smetano«. Po velikem uspehu članov karate kluba Nestor na državnem prvenstvu, sedaj uspeh na turnirju v Trbovljah samo čudovito zaključuje tekmovalno nadvse uspešno leto 2010!

Comments are closed.