9. mednarodni turnir »Postojna OPEN 2010«

V soboto 15. maja 2010, je v Postojni potekal že 9. Mednarodni turnir »Postojna Open«. Že kar navada je, da je to eden najmočnejših turnirjev pri nas in temu primerna je tudi udeležba tekmovalcev. Letos je na turnirju nastopilo 567 tekmovalcev iz 8 držav.

Seveda smo se mednarodnega turnirja udeležili tudi člani karate kluba Nestor. V zelo močni konkurenci so naši tekmovalci osvojili skupno kar 6 medalj.

Eva Gračner Kovačec je v kategoriji mlajših deklic -40 kg premagala vse nasprotnice in zasluženo osvojila 1. mesto. Neja Rom Zupanc je v kategoriji starejših deklic -50 kg osvojila 2. mesto. Tilen Kajtna je v kategoriji mlajših dečkov +40 kg dosegel 3. mesto.

Tudi starejši sotekmovalci niso dosti zaostajali za svojimi mlajšimi kolegi, tako je Jernej Blatnik osvojil 2. Mesto v kategoriji kadeti +70 kg. Luka Pernoušek je v kategoriji mladincev -61 kg osvojil 3. mesto. Tilen Smiljan pa je prav tako v kategoriji mladincev +76 kg dosegel 3. mesto.

Dobre predstave so prikazali tudi ostali tekmovalci karate kluba Nestor, žal pa jim je v zaključnih bojih zmanjkalo malo športne sreče. Vsekakor pa je dejstvo, da so vsi tekmovalci pokazali dobro pripravljenost in da smo dosegli zelo lep ekipni uspeh, kar je zelo dobra popotnica za prihajajoče državno prvenstvo v ekipnih borbah.

Comments are closed.