Državno prvenstvo za člane 2010

Državno prvenstvo za člane za leto 2010 je tokrat potekalo v Velenju, v soboto 6.3.2010. Tekmovanje se je odvijalo v športni dvorani Športnega centra Velenje v organizaciji Karate zveze Slovenije s pomočjo Karate kluba Tiger Velenje kot tehničnim organizatorjem.

Letos je bila številčna udeležba dokaj slaba, saj je nastopilo samo 87 članov. Upad tekmovalcev se pozna predvsem v ženski konkurenci. Vsekakor pa so prvenstvo popestrili mlajši člani, ki so se pred kratkim vrnili iz evropskega prvenstva in že dopolnili 18 let ter s tem pridobili pravico nastopa v članski konkurenci.

Veseli nas, da sta se prvenstva udeležila tudi člana Karate kluba Nestor Matic Potočnik in Sebastjan Kantužer.

Sebastjan je dosegel zelo lep uspeh z osvojitvijo 3. mesta v kategoriji članov -67 kg. Sebastjan je tekmoval odlično, poznala se je dobra forma zaradi priprav na evropsko prvenstvo in posledično rezultat ni mogel izostati.

Tudi Matic je tekmoval zelo dobro, žal pa mu je v borbi za 3. mesto v kategoriji članov -67 kg, v zaključku zmanjkalo malo športne sreče.

Trenerji smo zelo zadovoljni s prikazanimi boji, saj sta oba tekmovalca prvič nastopila v članski konkurenci ter takoj pokazala, da bosta uspešna tudi v tej kategoriji.

Comments are closed.