Začetna in nadaljevalna skupina opravili izpite za višjo KYU stopnjo

V petek, 29. 1. 2010 je začetna skupina karate kluba Nestor opravljala izpite za višjo kyu stopnjo. Za njih je bilo to prvo preverjanje znanja, ki so ga pridobili, odkar so septembra lansko leto pričeli z vadbo karateja. Otroci so dokazali, da so pridno delali in se veliko naučili, tako da trenerska komisija ni imela težkega dela in se je soglasno odločila, da so vsi opravili izpit za višji kyu in s tem pridobili pravico in dolžnost nositi rumeni pas. Seveda je po končanem izpitu sledila podelitev diplom in tradicionalen krst, ki vedno požanje veliko navdušenje med starši.

V ponedeljek, 1. 2. 2010 pa je sledilo preverjanje znanja pri nadaljevalni skupini. Nadaljevalna skupina trenira karate že dlje časa in temu primerna je tudi zahtevnost izpita za višji kyu. Kot začetna skupina, je tudi nadaljevalna skupina dokazala, da obvlada zahtevano znanje. Trenerska komisija je bila tudi pri tej skupini soglasna, da so vsi opravili izpit za višji kyu. Da pa ta skupina ne bi bila izjema, so po podelitvi diplom bili deležni neizogibnega krsta. In tudi tu je veliko število staršev zaploskalo tradicionalnem krstu.

Prvi del izpitov v tej tekmovalni sezoni je mimo in trenerji so bili zadovoljni s prikazanim znanjem, ki potrjuje, da je delo v karate klubu Nestor zastavljeno pravilno in kvalitetno.

Comments are closed.