5. pokal Nestla Žganka

V soboto 13. 2. 2010 je v Velenju, v športni dvorani Šolskega centra, potekal že peti mednarodni karate turnir za pokal Nestla Žganka. V organizaciji Karate kluba Tiger Velenje, je na turnirju sodelovalo 450 tekmovalcev iz štirih držav. Poleg Slovenije so nastopili tudi tekmovalci iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Italije.

Turnirja smo se udeležili tudi člani Karate kluba Nestor, saj je bila to prva tekma v tem koledarskem letu. Za karate klub Nestor so nastopili: Neja Rom Zupanc, Tilen Kajtna, Nel Lončar, Matjaž Metelko in Matic Potočnik.

Tilen Kajtna je v kategoriji dečkov -45 kg prepričljivo premagal vse nasprotnike in osvojil 1. mesto. Sledil mu je Nel Lončar, ki je v svoji kategoriji dečkov -50 kg po težkih bojih z večjimi nasprotniki prav tako osvojil 1. mesto. Neja Rom Zupanc je prav tako pričela zelo obetavno, zmagala 2 borbi, žal pa v nadaljevanju zaradi poškodbe izgubila.

Matjaž Metelko je v kategoriji juniorji +76 kg osvojil 3. mesto, Matic Potočnik pa je prvič nastopil v kategoriji juniorji -68 kg in ni dosegel vidnejše uvrstitve.

Tekma je bila dober preizkus za naše tekmovalce, saj so imeli dvo-mesečni premor. Veseli nas, da so tekmovalci dosegli zelo dobre rezultate in prikazali dobre borbe, saj je bila konkurenca zelo ostra.

Comments are closed.